keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Pääsevätkö koirat taivaaseen?

Kultainen noutaja
Kuva Wallpaper Tunes
Vastauksemme otsikon kysymykseen kuvaa suhdettamme pyhään Raamattuun, kuinka sitä luemme ja ymmärrämme. Kijaimellisen tarkasti Raamattua soveltava  kohtaa tässä kristittyjä, joiden mielestä taivaan iloon ja onneen sisältyvät Jumalan rakkaudesta myös siellä iloisesti haukkuvat kultaiset noutajat.

Martti Luther
En ole löytänyt luotettavia lähteitä kertomukseen, jonka mukaan Martti Lutherin tytär Magdalena olisi kysynyt, pääseekö koira taivaaseen. Lutherin oma koira, Tölpel, mainitaan kyllä pöytäpuheessa - se tuijotti isäntänsä paistia lautasella niin hartaasti, että Luther sanoi toivovansa itse osaavansa rukoilla näin keskittyneesti!

Samoin Lutherille annettu lause, että "taivaassa on koirilla kultainen häntä" kiertää kyllä perinteessä aina saksalaisten piispojenkin kirjoituksiin, mutta en ole löytänyt alkulähdettä.


Billy Graham
Billy Graham on luotettavien lähteiden mukaan kyllä sanonut asiasta

"I think God will have prepared everything for our perfect happiness. If it takes my dog being there [in Heaven], I believe he'll be there."
Billy Graham

[Ajattelen, että Jumala on valmistanut kaiken täydellistä onnea varten. Jos siihen vaaditaan myös se, että koirani (pääsee taivaaseen), uskon että se tulee siellä olemaan".]


Raamatullisesti tarkasti ottaen...
Aidosti raamatullinen kristitty saattaisi murehduttaa kyselevän lapsensa ja tehdä hänelle taivaan ihanuuteen pahan särön vastaamalla, että "Raamatun mukaan koirat eivät pääse taivaaseen." 

Tässä hän viittaisi kyllä Jumalan sanaan aivan Raamatun viimeisellä sivulla:
Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.
Ilm 22:15 KR 1938
Toki voimme tutkia tarkemmin, mitä nämä Ilmestyskirjan "ulkopuolelle jäävät" listat sisältävät, niitä on tämän lisäksi muitakin, joissa tosin koiria ei mainita.


Unohtumattomasti sanottu!
I always like a dog so long as he isn't spelled backward.
G.K. Chesterton

[Pidän koirista, kunhan sanaa ei lueta takaperin (dog...god)]
God Made the earth, the sky and the water, the moon and the sun. He made man and bird and beast. But He didn't make the dog. He already had one.
Native American saying

[Jumala teki maan, taivaan ja veden, kuun ja auringon. Hän teki ihmisen ja linnut ja eläimet. Mutta Hän ei tehnyt koiraa. Se oli jo Hänen kanssaan.]
Religious dog quotes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti