torstai 26. helmikuuta 2015

Nimi elämän kirjassa

Esitetty kysymys

Seuroissa saarnaaja kehoitti aika ajoin tarkistamaan, että nimi on elämän kirjassa. Kuinka se mielestäsi tapahtuu?

Kokosin joukon Raamatun paikkoja joissa puhutaan kirjasat eri tavoin. Onko näissä kohdissa kuitenkin samasta kirjasta kysymys? Käännös 1992

2.Moos.32: 32. Anna anteeksi heidän syntinsä. Mutta jos et anna, niin pyyhi minun nimeni kirjastasi."
2.Moos.32: 33. Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Minä pyyhin kirjastani kaikkien niiden nimet, jotka tekevät syntiä minua vastaan.

Ps.69: 29. Pyyhittäköön heidät pois elämän kirjasta, älköön heidän nimeään merkittäkö vanhurskaiden joukkoon.

Jes.4: 3. Ja Siionin jäljelle jääneitä ja Jerusalemissa jäljellä olevia kutsutaan pyhiksi - kaikkia, jotka on kirjoitettu elävien kirjaan Jerusalemissa.

Dan.12: 1. - Silloin astuu esiin Mikael, suuri enkeliruhtinas, joka seisoo kansasi suojana. Ja tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä alkaen, kun kansoja on ollut, aina tuohon aikaan saakka. Mutta sinun kansasi pelastuu, pelastuu jokainen, jonka nimi on kirjoitettu kirjaan.

1992 Luuk.10: 20. Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan."

1938 Luuk.10: 20. Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaiset, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa."

Fil.4: 3. Pyydän myös sinua, uskollinen työtoverini, auttamaan näitä naisia, jotka ovat minun kanssani taistelleet evankeliumin puolesta samoin kuin Clemens ja muutkin työtoverini, joiden kaikkien nimet ovat elämän kirjassa.

Ilm.3:5. Se, joka voittaa, saa ylleen valkeat vaatteet, enkä minä pyyhi hänen nimeään elämän kirjasta, vaan tunnustan hänet omakseni Isäni ja hänen enkeliensä edessä.

Ilm.13: 8. Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä - kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

Ijm.21: 27. Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan.


Kommentteja
1.
Saarnaajan kehoitusta ei löydy Raamatusta eikä se mielestäni ole raamatullinen neuvo. Miten ihmeessä pääsisimme kurkkimaan taivaan kirjoihin, joihin nimet lisää tai sieltä poistaa Kristus itse?

2.
Luuk 10:20 käännökset ovat merkittävästi erilaiset, en ole tuota huomannut ennen itse, oppia ikä kaikki!

Alkutekstissä lukee
πλὴν ἐν τούτῳ μὴ χαίρετε, ὅτι τὰ πνεύματα ὑμῖν ὑποτάσσεται· χαίρετε δὲ ὅτι τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς.

Kuten tavallista, Otto Mannisen komitean käännös 1938 on sanatarkka "teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa"

1992 käännös tulkitsee, lisäten Jeesuksen sanoihin elämän kirjan.

3. Saarnaajan neuvon voisi korjata raamatulliseksi siten, että meidän on hyvä pitää mielessä tuo taivaallinen henkikirjoitus, väestönlaskenta, josta kysyjä antaa paljon viittauksia.

Jokainen Jeesuksen oma on siellä nimeltä tunnettu.Täällä ajassa nimi kirjoitetaan kirkossa kastettujen kirjaan eikä sitä koskaan pyyhitä pois, vaikka ihminen eroaisi kirkosta tai menettäisi uskonsa Jumalaan.

Taivaan Elämän Kirja on tarkempi. Suokoon Jumala, että nimemme saisi säilyä sielä, eikä Kristus pyyhkisi isolla kumilla sitä sieltä pois.

6 kommenttia:

  1. Vakutta siltä, että ainakin joidenkin nimi on kirjoitettu kirjaan (vieläkin jäi epäselväksi tarkoitetaanko noissa kaikissa kohdissa samaa kirjaa?) "maailman luomisesta". Onko näin kaikkien VALITTUJEN kohdalla? Voidaanko joidenkin nimi merkitä elämän kirjaan vasta kun tulevat uskoon?

    Jes.4: 3. Ja Siionin jäljelle jääneitä ja Jerusalemissa jäljellä olevia kutsutaan pyhiksi - kaikkia, jotka on kirjoitettu elävien kirjaan Jerusalemissa.

    Tarkoittaako hengellistä Jerusalemia, vai onko siellä joskus ollut tällainen kirja mihin ihmisiä on merkitty ja jos on niin mistä syystä?

    Miksei tämä kysymys tunnu kiinnostavan?

    Ilm.13: 8. Kaikki maan asukkaat kumartavat sitä - kaikki ne, joiden nimi ei maailman luomisesta alkaen ole ollut kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nostat esiin tärkeitä kysymyksiä, joihin Raamatun tekstit taivaallisesta väestönladkennasta eivät anna vastausta.
      Onko nimesi Elämän kirjassa ennen maailman luomista (predestinaatio oppi) vai kirjoitetaanko se kadteessa (kristityt) tai henk koht uskon ratkaisun myötä, tai ekassa ripissä... Ei taida löytyä kaaviota, metodia, tekniikkaa, vaan Pyhä Henki toimii yksilön kohdalla nimeltä kutsuen - miten ja missä tahtoo.

      Haastavia raamatunkohtia, mutta mitä tämä käytännössä kuitenkaan merkitsee? Joidenkin nimi pyyhitään pois, siitä Ilmestyskirja ainakin varoittaa

      Poista
  2. Mikko hyvä, kirjain kuolettaa mutta Henki tekee eläväksi. Tutki sinäkin, löytyykö nimesi elämän kirjasta! (Mitenkähän tällainen tutkiminen voisi tapahtua?)


    VastaaPoista
  3. No kerrotko sinä vielä, mitkä ne kolme todistajaa tässä kristillisyydessä ovat, jotka ilmoittavat onko nimi elämän kirjassa vaiko ei?

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Sillä kolme ovat, jotka todistavat taivaassa: Isä, Sana ja Pyhä Henki, ja ne kolme yksi ovat:
      Ja kolme ovat, jotka todistavat maan päällä: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme yhdessä ovat.

      Poista