lauantai 7. syyskuuta 2013

Jeesuksen sanat ja Mikhail Kalashnikov

Mikhail Timofeyevich Kalashnikov (s.1919)
Joulukuu 2009
kuva wikimedia

Raamattu on sangen ihmeellinen kirja!

Neuvostoliiton juhlittu ja monin mitalein palkittu aseteknikko Mikhail Kalashnikov syntyi 10.11. 1919 Kuriassa Altai Krain osavaltiossa suureen perheeseen. Hänen vanhemmillaan, Timofey Aleksandrovich Kalashnikov ja Aleksandra Frolovna, oli kaikkiaan 19 lasta. Monet heistä kuolivat nuorina. Mikhail oli perheen 17. lapsi. Stalinin aikaaan vuonna 1930 perhe todettiin kulakeiksi ja karkoitettiin Siperiaan. Mikhail löysi sieltä tien takaisin kotikaupunkiinsa Kuriaan ja hänen tekninen lahjakkuutensa nosti hänet Toisen Maailmansodan aikana tärkeisiin asesuunnittelun tehtäviin Puna-armeijassa.

AK-47 rynnäkkökivääri on Kalashnikovin kuuluisin tuote. Se valmistui vasta sodan jälkeen 1947 ja tuli Neuvostoliiton asevoimien viralliseksi aseeksi kaksi vuotta myöhemmin 1949. Kalashnikov rynnäkkökivääri on lajissaan ylivoimaisesti maailman eniten valmistettu ase ja sen perusmallikin on yhä käytössä kautta maailman. Sanotaan, että AK-47 on tehty yli 100 miljoonaa kappaletta mikä on enemmän, kuin maailman kaikki muut rynnäkkökiväärit yhteensä.

Mitäs Raamatulla on rynnäkkökiväärin kanssa tekemistä? Jumalan Sana on kaksiteräinen miekka, ei mikään ampuma-ase.

Yllättävän paljon!
Kalashnikov AK-47
kuva wikimedia

Kalashnikov AK-47 ja sen uudemman mallin AKM maine perustuu aseen helppokäyttöisyyteen, luotettavuuteen ja kestävyyteen. Jokainen rintamalla ollut tietää, miten pottumaista on kun ase jumittuu hangessa tai hiekassa juuri, kun vihollinen huutaa uraata ja juoksee päin. Tosi pottumaista. Kalashnikov ei juutu missään olosuhteissa.

Mikhail Kalashnikov muistelee aseiden suunnittelun perustavaa linjaansa Reuter uutistoimiston haastattelussa näin:
"When a young man, I read somewhere the following: God the Almighty said, 'All that is too complex is unnecessary, and it is simple that is needed' ... So this has been my lifetime motto – I have been creating weapons to defend the borders of my fatherland, to be simple and reliable."
Dmitry Solovyov (26 October 2009) Kalashnikov, 90, decries "criminal" use of rifle. 
"Luin nuorena miehenä jostain näin: Kaikkivaltias Jumala sanoi "kaikki, mikä on liian monimutkaista on tarpeetonta, tarvitaan yksinkertaista" ... Tämä on ollut elämäni motto - suunnitellessani aseita Isänmaani rajojen puolustamiseen ne ovat yksinkertaisia ja luotettavia."

Kommunistisen isänmaansa - ja koko maailman - juhlima Kalashnikov muistelee tässä Jeesuksen sanoja häpeämättä Jumalaansa

" Herra vastasi ja sanoi hänelle: "Martta, Martta, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet, mutta tarpeellisia on vähän, tahi yksi ainoa."
Luukas 10:41-42

Joku Venäjän taitoinen osaisi sanoa, mikä on Jeesuksen sanojen sisältö heidän käännöksessään on
Иисус же сказал ей в ответ: Марфа! Марфа! ты заботишься и суетишься о многом, а одно только нужно;
От Луки 10:41-42

Raamattu on sangen ihmeellinen kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti