keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Jeesus kiroaa viikunapuun

Varhaisviikunoita 19.3. 2014 Beit Jalassa
kuva mikkol (vapaaseti käytettävissä)
Talvehtivat viikunapuu on aivaan kuolleen näköinen, pelkkä runko ja haarautuvia oksia, vihreätä ei missään.

Kevään tullen mantelipuiden kukkiessa myös viikuna alkaa työntää lehtiä. Näiden ensimmäisten lehtien lomassa on kuvassa näkyviä varhaisviikunoita, jotka ovat kypsyessään sangen maittavia. Varsinainen viikunasato on kesän lopulla elo- syyskuussa.

Muistutan taas viikunoista puhuttaessa, että ne ovat ainoa hedelmä, jonka varmuudella tiedämme kasvaneen Paratiisissa!

Silloin heidän silmänsä avautuivat, ja he huomasivat olevansa alasti. He sitoivat yhteen viikunanlehtiä ja kietoivat ne vyötärölleen.
1 Ms 3:7


Lopunaikojen kesän ennustaja
Hän esitti heille myös vertauksen:

"Katsokaa viikunapuuta, tai mitä puuta tahansa. Kun näette sen puhkeavan lehteen, te tiedätte ilman muuta, että kesä on jo lähellä. Samalla tavoin te nähdessänne tämän tapahtuvan tiedätte, että Jumalan valtakunta on lähellä. Totisesti: tämä sukupolvi ei katoa ennen kuin kaikki tämä tapahtuu. Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa."
Luukas 21:29.33


Kirottu viikunapuu
Kun he seuraavana päivänä lähtivät Betaniasta, Jeesuksen tuli nälkä. Hän näki jonkin matkan päässä viikunapuun, joka oli lehdessä, ja meni katsomaan, löytyisikö siitä jotakin. Puun luo tultuaan hän ei kuitenkaan löytänyt muuta kuin lehtiä, sillä vielä ei ollut viikunoiden aika. 
Silloin Jeesus sanoi puulle: "Älköön kukaan enää ikinä syökö sinun hedelmääsi!" 
Hänen opetuslapsensa kuulivat tämän.
Markus 11:12-14


Kirotun viikunapuun opetus
Kun he varhain aamulla kulkivat viikunapuun ohi, he näkivät sen kuivettuneen juuriaan myöten. Silloin Pietari muisti, mitä oli tapahtunut, ja sanoi Jeesukselle: "Rabbi, katso! Puu, jonka kirosit, on kuivettunut." 
Jeesus sanoi heille: "Uskokaa Jumalaan. Totisesti: jos joku sanoo tälle vuorelle: 'Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen!', se myös tapahtuu, jos hän ei sydämessään epäile vaan uskoo, että niin käy kuin hän sanoo. Niinpä minä sanon teille: Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän. 
Ja kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi kaikki mitä teillä on jotakuta vastaan. Silloin myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa teille rikkomuksenne anteeksi. Jos te ette anna anteeksi, ei teidän taivaallinen Isännekään anna anteeksi teidän rikkomuksianne.
Markus 11:20-26  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti