perjantai 14. joulukuuta 2012

Antti Marjanen ja Jeesuksen perhesuhteet

KORJAUS Minulle on selvitetty  (21.1.2013) että Kirkonkellarin haastattelussa olevan lauseen sanoi tohtori Päivi Vähäkangas eikä professori Antti Marjanen, kuten blogin alkutekstissä kirjoitin.

Lainaus on otettu Helsingin yliopiston määräaikainen gnostilaisuuden ja varhaiskristillisen kirjallisuuden professori Kirkonkellarin haastattelussa


Kuva Rengas
"Perhe-elämä ja Jumalan valtakunnan työlle omistautuminen vaeltavana saarnaajana eivät ole parhain mahdollinen yhdistelmä. Jeesus ei muutenkaan näytä viljelleen erityisen perhemyönteisiä arvoja. Hän tylyttää lapsuuden perhettään julkisesti (”kuka on äitini, ketkä ovat veljiäni?”). Matteuksen evankeliumin Jeesus puhuu niistä, jotka ovat avioliittoon kelpaamattomia ja Luukkaan Jeesus julistaa, että todellinen opetuslapseus vaatii isänsä ja äitinsä vihaamista."
TT Päivi Vähäkangas




Onpa möläytys muuten mukavassa jutussa!

onko kauniimpaa kuultu ihmisen lapsesta, kuin evankeliumien kuvaus Jeesuksen ja äitinsä Marian suhteesta?

onko kukaan korostanut avioliiton ainutkertaisuutta ja pyhyyttä niinkuin Jeesus Nasaretilainen keskusteluissa avioerosta fariseusten ja kirjanoppineiden kanssa? 

eivät meinaa Irlannin katoliset niistä sanoista eroon päästä, vaikka paavi onkin naimaton!


---
aihe on silleen tavallisen kansan kannalta merkittävä, että Jesus Christ Superstar musikaali ja Talpiotin haudan petolliset markkinoijat puhuvat Jeesuksen perheestä, vaimosta Maria Magdalenasta ja poika Sakarjasta. Historiallinen gnostilaisuus ja naisen asema niissä piireissä ei aikamme suurta yleisöä ehkä samalla tavalla tavoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti