torstai 2. helmikuuta 2012

Mosaurus ja Marcus R. Ross

Mosaurus  
Republican photo by MICHAEL S. GORDON

Nimimerkki Otto antoi railakkaan ja raikkaan linkin arvostetun New York Times lehden artikkeliin "Believing Scripture but Playing by Science's Rules"  linkki

Toimittaja Cornelia Dean julkaisi artikkelin 12.2. 2007. Se on puhelinhaastattelu, jossa Rhode Island yliopistossa dinosauruksista tohtoriksi väitellyt Marcus R. Ross (s. 1976) kertoo ajatuksistaan.

Tutkimus on tehty täysin paleontologian vaatimusten mukaan ja myös sen tulokset sijoittuvat yleiseen tutkimuksen kenttään. Näin hän pelaa tieteen sääntöjen mukaan.

Henkilökohtaisesti Marcus R. Ross uskoo, että Raamattu on kirjaimellisesti totta ja että maailmankaikkeus on alle 10.000 vuotta vanha.

...............
Tänään Marcus R. Ross on biologian ja kemian professori Liberty University, Lynchburg Virginia. Tämä on maailman suurin evankelisten krisittyjen ylläpitämä yliopisto maailmassa, jossa on tällä hetkellä 72.000 opiskelijaa, joista 12.000 paikalla ja 60.000 etäopiskelijaa.


Vuonna 1984 uuden nimen saanut Liberty University omaa vahvat siteet Yhdysvaltain ns. Bible belt alueen baptisteihin. Yiopiston taustana on näet Jerry Falwellin (1933-2007) johdolla vuonna 1971 perustettu Lynchburg Baptist College.

Yliopiston tavoitteena on avata vuonna 2013  myös lääketieteellinen tiedekunta.

Liberty University käyttää itsestään nimeä kristillinen yliopisto (Christian University) varmaan samassa hengessä kuin esimerkiksi Suomesssa perustetut "kristilliset koulut".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti