maanantai 30. huhtikuuta 2012

Miksi inkarnaatio?

Heprealaiskirjeen ensimmäinen jae johtaa ajatuksemme profeetalliseen uskontoon.


Juutalaisuus
Juutalaisille on riittänyt ja riitää yhä se, että Jumala on puhunut profeettain kautta isille. Pyhien Kirjoitusten kanssa he ovat eläneet, uskoneet, toivoneet ja kuollessa tähän sanomaan luottamuksensa panneet. Kestävinä uskossa läpi aikakausien he ovat esimerkkinä uskosta ja Jumalan uskollisuudesta.

Juutalaisuus ei tunne "lihaksitulemisen" asiaa eikä usko, että Nasaretin mies on Jumalan Poika - koko ajatus on heille pahennus.

He eivät tarvitse inkarnaatiota eikä Vanha Testamentti sellaista heille suoranaisesti sellaista opeta.

(Heprealaiskirje käsittelee näitä aiheita heprealaisten näkökulmasta varsin syvällisesti, kuten tiedämme. "Uhria et tahtonut, ruumiin minulle valmistit" ja monta muuta.)


Islam
Islam jatkaa samalla Jumalan puheen linjalla "Jumala on muinoin monasti ja monella tavoin puhunut Israelin profeettain kautta."

Koraani vetoaa moniin Raamatun kohtiin ja antaa arvon kuningas Salomolle, Moosekselle, Jeesukselle ja Marialle, ja erityisesti Aabrahamille, puhtaan uskon isälle, joka ennen kaikkia juutalaisuuden myöhempiä rituaaleja ja muuta korruptiota on ensimmäinen muslimi.

Kantava ajatus on, että maailmankaikkeuden Luoja, Jumala, puhuu profeettojen kautta Hep 1:1 tavoin.

Mutta Hep 1:2 jää sivuun.

Sen sijaan tulee saman Jumalan suuna toimivien profeettojen sarjan huipentuma, Muhammed, joka kutsutaan Mekassa ja jolle enkeli Gabriel antaa täydellisen Jumalan puheen, taivaassa olevan kultaisen Koraanin. Virheetön ja täydellinen totuus ja taivaallinen kirkkauden valo on tullut tämän pyhän kirjan myötä maailmaan.

Islamin uskontunnustus kiteytyy napakasti juuri tähän profeetalliseen ytimeen

لآ اِلَهَ اِلّا اللّهُ مُحَمَّدٌ رَسُوُل اللّهِ.

la ilaha illa-llah, muhammadun rasulu-llah

Ei ole muuta Jumalaa kuin Jumala, ja Muhammed on Hänen profeettansa.


Miksi inkarnaatio?
Kristillinen usko eroaa siis profeetallisesta juutalaisuudesta ja islamista tuomalla mukaan Jumalan Pojan, jonka nämä kaksi uskontoa kieltävät.

Näinä viimeisinä aikoina voimme todeta, että juutalaisuus on kestänyt ja kantanut profeettojen julistaman Jumalan Sanan voimalla läpi hyvin pitkän ja vaikean historian ja on yli 3000 vuotiaana eräs maailman vanhimmista edelleen elävistä uskonnoista.

Voimme todeta, että profeetallinen Islam on väkevä uskonto, joka valloittaa maailmaa. Sunneja on tänään maailmassa enemmän kuin roomalais-katolisen kirkon väkimäärä.

Molemmat uskonnot tuottavat aivan tyytyväisiä ihmisiä, jotka kuulevat Jumalan puheen profeetan suulla (juutalaiset) tai profeetan kirjoittamana (islam).

Joten miksi tämä ylimääräinen mutka Jumalan ilmoituksessa, Hep 1:2 "on puhunut Pojassaan?"

Siinäpä vasta kysymys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti