tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tarvitaanko Kristuksen ylösnousemusta?




Eikö Jeesuksen kuolema ristillä riitä syntiemme sovitukseksi?

Tarvitaanko syntien sovittamiseen myös ylösnousemus?

Vanhan testamentin uhrit ovat kristilliselle kirkolle Kristuksen kuoleman esikuva. Kun Jerusalemin temppeli tuhottiin ja eläinten uhraaminen päättyi, katsottiin sen kertovan Vanhan liiton väistymisestä. Uusi on sijaan tullut!

Vanhan liiton uhreissa riitti eläimen uhraaminen, sen veri vuodatettiin maahan, nahka, lihat, luut, sisälmykset käsiteltiin tarkan lain mukaan ja usein poltettiin alttarilla Jumalalle mieluisaksi tuoksuksi.

Jees. Jumala pitää hyvistä tuoksuista, ja Hänen ainoan poikansa syntymälahjaksikin tuotiin harvinaisia ja kalliita suitsukkeita.

Mutta missään ei vaadita, että uhratun eläimen, tapetun karitsan tai vohlan tai härän, pitäisi herätä eloon, jotta uhri olisi pätevä.

Vanhan testamentin uhrien esikuvien ja ennustusten mukaan syntejä ei anneta anteeksi ilman verenvuodatusta. Uhrattava eläin surmataan ja se osin poltetaan, osin annetaan papeille syötäväksi, osin uhrin antajalle.

myös Jesaja 53 Herran kärsivä pavelija, saa kovan kohtalon meidän sairauksiemme ja syntiemme tähden, mutta tämä riittää Jumalalle.

Kysyn siis raamattupiirin väeltä, tarvitaanko syntien sovittamiseen Jeesuksen kalliin ihmisuhrin lisäksi myös ylösnousemusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti